Dronning Sonja inviterte minoritetskvinner til teselskap

Dronningen og hennes gjester samlet til gruppebilde i Lille festsal.
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
– De fleste av dere har til felles at dere har kommet hit til Norge fra ulike steder – med forskjellig bakgrunn, med ulike utfordringer og forutsetninger. Dette gleder jeg meg til å høre mer om, sa Dronningen da hun ønsket gjestene velkommen til bords.
0Shares

Integrering og multikultur var tema da dronning Sonja inviterte 15 minoritetskvinner til teselskap på Slottet. Det er tredje gang Dronning Sonja samler kvinner med flerkulturell bakgrunn til samtale over en kopp te, og praten gikk livlig rundt bordet i Daglig spisesal.

Mandagens gjester har bakgrunn fra Eritrea, Somalia, Liberia, Pakistan, Malaysia, Iran, India, Guatemala, Syria og Afghanistan. De deltar aktivt i ulike prosjekter som fremmer integrering av kvinner.

Fem kvinner fra Det norske hageselskaps prosjekt Grenseløse grønnsaker og urter, fem fra Mira-senteret og fem tilknyttet Den Norske Turistforenings avdeling i Drammens prosjekt for inkluderende friluftsliv, var også på plass i selskapet. Hvert av de tre prosjektene ble presentert rundt bordet.

Hageselskapets «Grenseløse grønnsaker og urter» var en gave til Dronningens 75-årsdag, og hun har vært ute i skogen med de turglade damene i Drammen. 

 (©NTB)