Flerkulturelle TV-kjendiser skal lede Spellemann 2022

Selma Ibrahim og Yosef Woldemariam skel lede Spellemannprisen 2022, som går av stabelen 15. april.
Foto: The Oslo Company/NRK
Yosef Woldemariam og Selma Ibrahim har fått det ærefylte oppdraget å lede jubileumssendingen av Spellemann lørdag 15. april.
203Shares

I år er det 50 år siden de første Spellemannprisene ble delt ut, år 1973. Yosef Woldemariam og Selma Ibrahim leder årets sending fra H3 Arena i Oslo.

Woldemariam har selv vunnet seks Spellemannpriser sammen med Madcon-kollegaen Tshawe Baqwa, blant annet for «Årets hiphop» 2004 og 2007. Nå gleder han seg til å hylle kollegaer.

–  Jeg har jo tilegnet livet mitt til musikken, så det føltes nesten obligatorisk å si «ja» når de spurte om jeg ville være med å lede jubileumssendingen til Spellemann. Det er fort gjort å glemme, men dette er det største vi har for musikalsk anerkjennelse i Norge, dette er «Grammys», sier Wolde-Mariam til NRK.

Glad for å ha Selma som makker

Woldemariam er også glad for å ha Selma med på laget.

–  Selma er perfekt! Hun er ryddig, stødig og strukturert, og jeg er ikke det. Hun er også morsom og fin å jobbe med, så dette blir gøy, sier han avslutningsvis.

Selma Ibrahim har blant annet vært programleder for MGPjr 2020 og NRK Supernytt. Nå er hun aktuell som medprogramleder i «Alle mot 1», som går på lørdagskvelder på NRK1.

–  Jeg gleder meg masse til å hedre musikknorge 15. april! Samtidig er det ekstra stort å feire et 50-årsjubileum. Yosef er dødskul og sammen vet jeg at vi kommer til å lage en skikkelig fin sending, sier Ibrahim.

Oslo Company produserer årets sending.

– Vi er utrolig glade for at Selma og Yosef sa ja til å lede Spellemann! Vi merker allerede på prøvene at de vil gi masse god energi til showet, sier produsent Paal Ritter Schjerven i Oslo Company.