Aziz Ur Rehman er Årets forbilde

 
Aziz Ur Rehman er tildelt Årets forbilde-prisen for sin innsats for barn og unge med minoritetsbakgrunn. Han er leder i Rådet for innvandrerorganisasjoner.

Det er Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) som står bak prisen. Den ble delt ut av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) under et arrangement på Nobels Fredssenter i Oslo mandag.

– Det å være forbilde betyr at vi er noe for andre. At vi er til stede for andre. At vi gjør noe sammen med andre og tør å gå foran. Slik er det med Årets forbilde. Gjennom sin mangfoldige frivillige innsats for likestilling og integrering er han et forbilde for oss alle, sier Helleland i en pressemelding.

– Det er veldig hyggelig og motiverende å få denne anerkjennelsen, sier prisvinneren.

– Barn og unge med minoritetsbakgrunn trenger rollemodeller på fritidsarenaer, på skolen, i arbeidslivet og ellers i samfunnet slik at de kan se at mange har klart det bra med deres bakgrunn, og at de har mange gode muligheter i det samfunnet de er en del av, fortsetter han.

Årets forbilde Aziz sammen med Monica Nordmoen Bydeldirektør av Søndre Nordstrand (f.h), Liv Tørres, direktør ved Nobels Fredssenter, Susana Biamon og Erlinda Munoz av Norsk Folkehjelp Oslo, Oasen-prosjektet.

Med prisen følger 50.000 kroner som vinneren skal gi til en virksomhet som vedkommende er engasjert i. I dette tilfellet blir det tiltak for barn og unge i lokalmiljøet på Søndre Nordstrand i Oslo, der Rehman bruker fritiden som frivillig leder på Mangfoldhuset. Han er også engasjert i Radio-voice of Oslo, som har sendinger på blant annet arabisk, urdu og somali.

Les også: Kom til Norge som 12-åring. Nå er Aziz ur Rehman (46) Årets forbilde. (Aftenposten)

(©NTB)