Lager mat til gardistene

Murugan Gunaratnam (i midten) er faren til Kamzy Gunaratnam. På bildet har han nettopp fått fagbrev som kokk. Til venstre står byrådsleder Raymond Johansen.
Foto: Privat
Varaordfører Kamzy Gunaratnam er superstolt av faren sin. I en alder av 59 år han nettopp tatt fagbrev som kokk. – Pappa har alltid jobbet hardt, sier hun.
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

– Soldatene på Huseby leir vil helst ha lasagne, pizza eller hamburgere. De er jo ungdommer, sier Gunaratnam Murugan. 59-åringen har nettopp tatt fagbrev som kokk. 

Gunaratnam Murugan har jobbet på kjøkkenet siden 2009. Når alle gardistene er i leiren, betyr jobben å mette 850 sultne soldater.

– Det er litt travelt, men jeg har det kjempefint, sier Murugan og forteller at han trives veldig godt i jobben, både med soldatene og sjefene. Han røper at han har prøvd å  “snikinnføre” noen retter fra hjemlandet, men at soldatene ikke er så glade i karri. 

Pappa har bestandig sagt at når du har forutsetningene, muligheten og får bistand til å lykkes – ja, da lykkes du!

– Noen synes for eksempel kylling i karri er veldig godt, men slett ikke alle, sier han.

Fra fiskeindustri til hotellfrokost
Murugan kom fra krigen i Sri Lanka til Hammerfest i 1980. Alt var annerledes enn den unge mannen var vant til hjemmefra, både natur, kultur og ikke  minst været.

I mange år jobbet han i fiskeindustrien før han forlot Nord-Norge og gjorde “søring” av seg i Oslo. Han har alltid vært glad i å lage mat og snart var han med på å sørge for at gjestene på Thon Hotel fikk gode frokoster, lunsjer og middager. For ni år siden  kom han til gardistene på Huseby leir. 

Kveldsstudier
De siste årene har vært ekstra hektiske for Murugan med kveldsstudier i Drammen ved siden av jobben. Det var sjefen hans som ville at han skulle ta fagbrevet for å ha det formelle på plass. 

– Ittno problem, jeg skal studere til kokk, svarte Murugan selv om han allerede hadde jobbet med matlaging i nesten 20 år.

Ivrig gjøv han løs på kveldsstudiene. Og forrige uke ble innsatsen belønnet med utdeling av fagbrev i Oslo Rådhus.

Datteren og Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam var til stede i salen. Hun beskriver sin far som en god rollemodell og inspirator for barna sine: 

– Pappa har alltid jobbet hardt
– Pappa har bestandig sagt at når du har forutsetningene, muligheten og får bistand til å lykkes – ja, da lykkes du! sier hun stolt. Det mener hun faren så absolutt nå har bevist.

– Men det har kostet, pappa har alltid jobbet hardt, sier hun. Det er nemlig Kamzy som må skryte av faren sin, selv er han for beskjeden til det.

– Kamzy er så glad i meg, vet du, sier han. Og innrømmer at han er litt stolt selv også – ikke verst å ta fagbrev i en alder av snart 60!

– Soldatene på Huseby leir vil helst ha lasagne, pizza eller hamburgere, sier den nybakte kokken til Utrop.
Foto : Privat