Innvandrerrådsleder delte ut gaver til 250 barn

Foto: Arkiv
Ringerike kommune, Ringerike folkehøgskole, Røde Kurs i Ringerike og Veien skole inviterte tidligere denne måneden til flerkulturell juletrefest.

Som tradisjonen tilsier kledde rådsleder Bijan Gharahkhani, far til stortingsrepresentant Masud Gharahkhani, seg ut som julenisse også i år.

Ved tidligere anledninger har BIR-lederen, men opprinnelse fra Iran, fremmet juleglede i lokalmiljøet.

Her er BIR-lederen i aksjon som julenisse på Veien skole.
Foto : Privat

Ved å delta i juletradisjonen lærer vi barn og unge til å være tolerante, ha et åpent syn og til å vise respekt for hverandre.

– Vi har delt ut gave til 250 barn. Tanken bak det hele er at barn med ulik nasjonalitet og religion skal få oppleve norsk juletrefest, sier han i en e-post til Utrop.

Han oppfordrer foreldre fra andre religioner om å delta i julefeiringen.

– Når vi kom til Norge og Øvre Eiker Skotselva, så deltok barna mine på skolegudstjenestene. Selv om vi alle er muslimer, så var vi på det tidspunktet opptatt av at barna mine skal ha respekt, bedre innsikt i andre religioner, og ikke minst forstå den norske tradisjonen. Ved å delta i juletradisjonen lærer vi barn og unge til å være tolerante, ha et åpent syn og til å vise respekt for hverandre.

– Jul handler ikke om religion
Foreldre som nekter sine barn, spesielt av religiøse årsaker, burde gå en runde med seg selv.

– Kunnskap er det beste våpenet for dannelse og mot uvitenhet, avrunder han.

Jul handler ikke først og fremst om religion, men om tradisjoner man setter pris på i det norske samfunnet.

– Jeg ønsket at også min barn skulle oppleve juletradisjoner og delta i julegudstjenester. Juletiden er barnas tid. Julesamlinger på skolen, der barna koser seg med julelunsj og julegodt, og der de deler ut gaver. Alle, uansett bakgrunn, skal delta i julens gleder sammen.