Passer Frp for innvandrere?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vant frem mot utestengelse av Facebook-gruppe - 22.04.2024 Skeivhet, identitet og invidualitet - 22.04.2024 Ny forskning: : Troende muslimer får bedre helse - 22.04.2024 Fremskrittspartiet får flere medlemmer med ikke-norsk bakgrunn. Men hvorfor vil de være med i et parti som […]

Fremskrittspartiet får flere medlemmer med ikke-norsk bakgrunn. Men hvorfor vil de være med i et parti som vil begrense innvandringen til Norge? Fremskrittspartiet sier selv at de er for alle, også for innvandrere.

Norsk-pakistanske Farida Amin, som er sekretær i Frp, mener det er lett for innvandrerkvinner å være med i partiet.

Mazyar Keshvari i Alna Frp tror at innvandrerne har begynt å se de negative sidene av innvandringspolitikken i Norge. Folk som stemmer på Frp kommer fra hele verden, sier Keshvari, som kom som flyktning fra Iran til Norge.

Politikeren Danny Iqbal var med i Senterpartiet før, men nå er han blitt medlem av Frp. Han har pakistansk bakgrunn. Fremskrittspartiet har tradisjonelt vært et parti for menn, men nå blir også de flerkulturelle damene med. Marie Peter og Farida Amin tror ikke det er vanskelig å være flerkulturell kvinne i Frp.

Forsker Bernt Aardal mener at det bare er noen få personer blant innvandrerne som stemmer på Frp. Det er ofte personer som har bodd lenge i Norge, eller personer som tjener på at skattene blir lavere, for eksempel de som eier sin egen butikk.

Professor Tor Bjørklund fra universitetet i Oslo har forsket på valget fra 2007. Undersøkelsen viser at 75 prosent av innvandrerne stemte på Arbeiderpartiet, eller på partier til venstre for Arbeiderpartiet. Bjørklund sier at det ikke er mange innvandrere som stemmer på Frp i dag, men at dette kan forandre seg med tiden.