Kristine Holst Jansen stiftet Moving Mamas i 2015. Her er hun på systuen på Hasla hvor innvandrerkvinner lærer skreddersøm. Moving Mamas er i år nominert til Årets sosiale entreprenør.
Foto: Natasza Bogacz
Hvem er best på å løse sosiale utfordringer i samfunnet? Foreningen Ferd Sosiale Entreprenører har 20 kandidater å velge mellom.

Det er en stor ære å få prisen. Ferd gir prisen til personer, bedrifter eller organisasjoner som har best løsning på sosiale problemer. Mange av de nominerte kan vise til gode resultater.

20 bedrifter er nominert til prisen.

En av de 20 som er nominert til prisen er Moving Mamas. Moving Mamas hjelper innvandrerkvinner med å få jobb. Moving Mamas ønsker muligheter, arbeid og inntekt for alle kvinner. Moving Mamas samarbeider med bedrifter om jobber til innvandrerkvinner. De sier de jobber for likeverd, respekt og åpenhet. – Vi ønsker at alle Mamas skal få drømmejobben sin, sier de på nettsiden sin.

Tre av finalistene vil få 50 000 kroner hver. Vinneren får en halv million kroner.

Årets jury består av representanter fra SoCentral, Ashoka, Reach for Change, Tøyen Unlimited, Innovasjon, Norge, Kronpirnsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører.  Juryleder Johan H. Andresen mener prisen er en viktig markering.

Prisen i år blir delt ut på SosEntKonferansen på Vulkan Arena i Oslo 27. november.

ORDFORKLARINGER:

Entreprenørskap: virksomhet. Her virksomheter som skal hjelpe folk til å få jobb eller til å få det bedre i samfunnet.
Kandidater: Nominerte. Her: De som konkurrerer om å vinne prisen.
Finalister: De som er i finalen
Jury: Bestemmer hvem som skal vinne