Hjem Nyheter På lettnorsk Influensavaksine til femti kroner – eller gratis

Influensavaksine til femti kroner – eller gratis

Vaksinen i influensavaksinasjonsprogrammet kommer i løpet av oktober.
Foto: Pixabay
De som er i risikogruppen for å bli alvorlig syke av korona, behøver i høst bare å betale 50 kroner til fastlegen for en influensavaksine. De som har frikort får vaksinen gratis.

Tidligere har de som er i risikogruppen betalt mellom 175 og 575 kroner for en influensavaksine. Nå skal de bare betale 50 kroner. De som har frikort får vaksinen gratis. Det skriver Regjeringen på sin hjemmeside.

Fastlegene får et betaling for å sette vaksinen. Arbeidsgivere skal betale for vaksinering hvis ansatte kan bli smittet på jobben.  Vaksinasjon av helsepersonell vil følge samme betalingsmodeller som tidligere.

Vaksinen i influensavaksinasjonsprogrammet kommer i løpet av oktober. Frem til 1. desember er influensavaksinen bare til risikogruppene og helsepersonell som har kontakt med pasienter.

Farmasøyter i apotek kan sette influensavaksine på pasienter i risikogruppen. Da må pasienten betale selv.

Risikogrupper:

Alle over 65 år

Beboere i sykehjem og omsorgsboliger

Barn og voksne med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (samt deres pårørende) og svært alvorlig fedme.

Gravide i 2. og 3. trimester, samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell. Ett trimester er tre måneder.

Se fullstendig oversikt på Folkehelseinstituttets sider.