– La deres stemmer bli hørt, sier Raymond Johansen til de oppmøtte i Oslo-somalisk folkemøte. Han mener det er bra at norsk-somailiene stemmer, selv om ikke får Ap stemmene deres.

Kommende uke skal byrådet presentere koronatiltak. Det er allerede kjent at gjeldende tiltak blir forlenget i to nye uker.

Selv om byrådsleder Raymond Johansen foreløpig ikke ønsker å svare på om det blir strengere tiltak, varsler han at tiltak også på bydelsnivå kan ventes.

– Vi skal ha mer målrettede tiltak rettet mot bydeler og steder hvor smitten er høyere, sier Johansen til NTB.

– Det kan hende at vi også ser på testkapasiteten på noen av de mest utsatte stedene sånn at vi greier å fange opp smitten tidligst mulig og får satt folk i karantene, fortsetter han.

Byrådslederen understreker at smittesituasjonen i hovedstaden også henger sammen med bomønstre og sosiale utfordringer. Samtidig mener han at bydelene har vært gode til å informere befolkningen på ulike språk.

– Bydelen har gjort en fantastisk jobb. Hvis vi ikke hadde hatt alle tiltakene, så hadde smittesituasjonen vært mye mer alvorlig. Vi har kunnskap ned på blokknivå i noen av disse bydelene om hvor det er mest smitte, sier Johansen.

Onsdag var smittetrykket høyest i bydel Stovner, hvor det var 576 smittede per 100.000 innbyggere. Deretter fulgte Søndre Nordstrand (533,9), Grorud (422,3), Alna (381,5) og Gamle Oslo (352,8). Lavest var smitten i bydelen Nordre Aker (99,6) og Ullern (167,8).