Fra og med 5. juli åpnes det for innreise for flere utlendinger bosatt i utvalgte land fra EUs tredjelandsliste som Folkehelseinstituttet har vurdert.
Foto: Iberia Airlines
Fra 5.juli kan bestemor og bestefar fra noen land utenfor EU komme på besøk til Norge. For å få besøk av kjæresten må du sende inn søknad.
82Shares

Regjeringen gir lettelser i innreiseregler for nær familie og kjæreste fra og med 5.juli. Det gjelder bare for familie og kjæreste som bor i Australia, Israel, Japan, Libanon, New Zealand, Nord-Makedonia, Serbia, Sør-Korea, Taiwan, USA og Singapore.

Før de kommer til Norge må de teste seg. De må teste seg ved grensen og være i karantene i 10 døgn etterpå.

Ikke alle i familien kan komme

Regjeringen sier at nær familie er;

  • ektefelle/samboer og mindreårige barn
  • Voksne barn og stebarn og foreldre og steforeldre til voksne barn/stebarn
  • Besteforeldre, stebesteforeldre, barnebarn og stebarnebarn

Det betyr at tanter og onkler, fettere og kusiner ikke kan komme på besøk fordi de ikke gjelder som nær familie.

Ikke alle kjærester kan komme

Regjeringen sier at kjæresten må være over 18 år gammel. For å få besøk av kjæresten, må dere ha vært kjærester i minst 9 måneder. Dere må også ha vært sammen fysisk før pandemien.

Det betyr at kjæresten du bare har snakket med på internett, ikke teller.

Før kjæresten kan komme må du sende inn søknad. Den finner her: https://www.udi.no/om-koronasituasjonen/innreise-og-opphold/jeg-er-i-norge/besok-av-kjaereste/

Du kan ikke klage hvis du får avslag på søknaden.

Les om saken på engelsk her: https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/entry-restrictions-for-families-and-romantic-partners-eased/id2865464/