Fra mandag 9. august er det nye reiseregler.
foto: Flickr
Fra mandag 9. august er det bare 12 grønne land i Europa. Det betyr flere reiserestriksjoner.
127Shares

Fra mandag 9. august må de som reiser fra Monaco, Andorra, Kypros, Nederland, Spania og Storbritannia til Norge bo på karantenehotell. Dette gjelder også de som reiser fra Balearene (Spania), Korsika (Frankrike), Kreta (Hellas) og Sørlige egeiske øyer (Hellas).

Innreisekarantene og innreiserestriksjoner gjelder for personer som reiser fra Kroatia, Litauen, Vatikanstaten, Belgia, Italia, San Marino, Sveits, Estland, Frankrike, Færøyene, Hellas, Danmark, Irland, Island, Luxembourg, Malta og Portugal. Fra mandag 9. august er  dette er oransje og røde land.

Fra mandag 9. august er det bare de som reiser fra Bulgaria, Grønland, Latvia, Liechtenstein, Polen, Romania, Slovakia, Slovenia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike som slipper innreisekarantene og innreiserestriksjoner. De er grønne land.

Regioner som er grønne i Sverige er Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Södermanland, Uppsala, Västerbotten, Västernorrland, Västmanlandog Örebro. Resten av Sverige er oransje og rød på kartet.

Regioner som er grønne i Finland er Mellersta Österbotten SVD, Östra Savolax SVD, Länsi-Pohja SVD, Södra Karelens SVD, Syd-Österbottens SVD og Vasa SVD. Resten av Finland er oransje eller rød.

Det er også innreiserestriksjoner og innreisekarantene for de som reiser fra Azorene (Portugal), De joniske øyer (Hellas), Kanariøyene (Spania), Madeira (Portugal), Nordlige egeiske øyer (Hellas), Sardinia (Italia) og Sicilia (Italia).

Er du fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene, og kan dokumentere det med et gyldig norsk eller europeisk koronasertifikat med QR-kode? Da kan du reise inn til Norge, du er unntatt innreisekarantene og trenger ikke å ha med attest på negativ test, fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen. Dette gjelder uavhengig av hvilket land du kommer fra.

De som reiser fra oransje og røde land må ha attest på negativ test før innreise, fylle ut innreiseregistreringsskjema, teste seg på grensen ved ankomst, og de må i innreisekarantene.