13. september er det stortings- og sametingsvalg.
Smitteverntiltak gjør at Oslo kommune åpner opp for å avlegge stemme til stortingsvalget i egen bil. Dette er et tilbud til borgere som er i karantene. Det blir også mulig å stemme hjemme. Tilbudet gjelder fra tirsdag 10. august.

Covid-19 setter sitt preg på hvordan stortingsvalget og sametingsvalget gjennomføres i hovedstaden. Innbyggere som syke, i karantene eller isolasjon, skal ikke oppsøke ordinære valglokaler. De som har mulighet til å kjøre bil, kan avlegge stemme på Valle Hovin fra tirsdag 10. august. På valgdagen er det kun personer registrert bosatt i Oslo kommune som kan benytte seg av dette tilbudet. Personer som er i isolasjon kan avlegge stemme hjemme. To valgmedarbeidere vil da komme og hente stemmen hjemme hos vedkommende. Er dette et tilbud du ønsker å benytte deg av, kan du kontakte Oslo kommune på telefon 23 46 12 12.

Fra tirsdag 10 august til og med 10. september kan norske statsborgere som fyller 18 år innen utgangen av 2021 og som er, eller har vært, registrert bosatt i Norge, forhåndsstemme til stortingsvalget og sametingsvalget. Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i landet. På valgdagene må du stemme i kommunen du var folkeregistrert 30. juni i år.

29 valglokaler over hele byen holder fra tirsdag 10 august fram til 10. september åpent på hverdager fra klokka 10.00-19.00. På lørdager stenger valglokalene en time tidligere. Valglokalet på Blindern holder stengt hele lørdagen. Den siste uken i forhåndsstemmeperioden er valglokalene åpne fra kl. 10.00 – 21.00.

I år har mange mottatt digitalt valgkort. Det er ikke nødvendig å ha med valgkortet, men alle som skal stemme må vise gyldig legitimasjon. Valgkortet er først og fremst en bekreftelse på at du kan stemme.