13. september er det stortingsvalg i Norge. Fra 10. august kan du forhåndsstemme. I år får du digitalt valgkort.
Du får beskjed om digitalt valgkort på SMS. Du trenger ikke å ta med deg valgkortet når du skal stemme. Men du må ha med gyldig legitimasjon med fullt navn, bilde og fødselsdato. Pleier du ikke å bruke Altinn eller Digipost, får du valgkortet i posten.
66Shares

13. september er det stortingsvalg i Norge. Det er stortingsvalg hvert fjerde år. Da stemmer personer i Norge som er 18 år og eldre, hvem som skal styre og bestemme i landet. Valgkortet er en beskjed fra Norge om at du har stemmerett.

Fra 10. august kan du forhåndsstemme i Norge og på norske ambassader i utlandet. Det betyr at du stemmer før selve valgdagen, 13. september. Det kan du gjøre til og med 10. september. På selve valgdagen, 13. september, må du stemme i kommunen du bor i. Du må stemme i kommunen hvor du er folkeregistrert. Men fram til 10. september kan du stemme i en kommunene du ikke bor i. Det går fint. Vil du forhåndsstemme, men vet ikke hvor du kan gjøre det? Trykk her for å se stemmelokaler.

Du kan bare stemme én gang. Du kan ikke angre. Du kan stemme blankt. Det betyr at du ikke stemmer på noen. Du må ikke stemme. Det bestemmer du selv. Vil du lære hvordan du stemmer? Du kan lese på flere språk her.

ORDLISTE

valgkort: et kort som de som har stemmerett får

stortingsvalg: valg av personer som skal sitte på Stortinget

styre: føre, regjere, lede

angre: gjøre noe, så tenke at det var dumt

blankt: det står ingenting

Vil du lese om digitalt valgkort? Trykk her.