Hva vil økonomistudenter jobbe med?

Norge er stadig mer populær som reisemål for studenter utenfra.
Foto: Wikipedia Commons
Firmaet KPMG har laget en undersøkelse for å forstå hva økonomistudenter vil når de skal finne jobb.

Økonomistudentene vet at de kansje må flytte til et annet land for å jobbe. Hvis de skal jobbe i et annet land, ønsker de seg høyere lønn.

Undersøkelsen viser at mange av studentene vil jobbe med finans. Studentene tror at mange vil jobbe med økonomi i fremtiden. De tror ikke at økonomien i verden blir så dårlig at det blir vanskelig å finne jobb. 

Bare noen få studenter vil jobbe i samme firma hele livet. Studentene sier at det er viktig å ha jobberfaring. For da blir det lettere å få en bra jobb. 

 

Det er viktig at sjefen støtter sine ansatte og hjelper dem.

En ordentlig sjef
– Undersøkelsen viser også hva slags sjef de vil ha. Det er viktig at sjefen støtter sine ansatte og hjelper dem. Sjefer må hjelpe sine ansatte til å finne riktig jobb. Veldig mange nyutdannede vil ha mange muligheter til å finne bra jobb, sier Rachel Campbell i KPMG International.

– Om noen år blir studentene ferdig på skolen. Når de søker jobb, er det viktig at sjefer gir dem en jobb de passer til. Sjefene må forstå hvilken type jobb arbeidssøker vil ha. Ikke bare de første årene, men gjennom hele karrieren.

Mange av studentene vet hva de vil jobbe med. De sier at det er viktig å hjelpe til i samfunnet, sier Vivi Kristensen, HR- og kompetansedirektør i KPMG Norge.


Hva er KPMG International
?
KPMG er et av verdens største revisjonsselskaper. KPMG tilbyr tjenester innen blant annet revisjon, skatt og rådgivning. KPMG finnes i 155 land og har mer enn 155 000 ansatte over hele verden.