Rektor og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby sier velkommen til nye elever ved Uranienborg skole.
I dag starter skolen. Barna er glade og spente.

Første skoledag er en viktig dag i livet. For barna og foreldrene. I skolegårder over hele landet venter lærere og rektorer på nye elever i dag. Det er vanlig med flagg, musikk og taler første skoledag. Barn som starter på skolen blir ropt opp. Barna hilser på rektor og læreren. Så går de inn i klasserommet. Siden det er pandemi får ikke foreldre være med inn i klasserommet i år.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) besøker Uranienborg skole i Oslo fordi det er første skoledag. Hun ønsker elevene og lærerne lykke til. Statsråden forteller barna om sin første skoledag. Hun var først sjenert. Men så pratet hun masse. Guri Melby håper hverdagen blir normal for barna denne høsten.

Rektor Randi Elisabeth Tallaksen holder også tale til barna og foreldrene. Hun sier at det er viktig å være snill mot hverandre.

I 2014 mottok Uranienborg skole Benjaminprisen. Det er en pris til skoler. For å få prisen må skolen jobbe mot rasisme og diskriminering. Elevene ved Uranienborg skole snakker mange språk. Det er over 50 forskjellige nasjonaliteter på skolen.

Har du barn på skolen? Les om skolen i Oslo på flere språk her.

ORDLISTE

spent: nervøs, glede seg og grue seg

rektor: sjefen på skolen

tale: snakke til mange personer

rope opp: si navn høyt

statsråd: minister, person som jobber i regjeringen, leder for et departement

sjenert: stille, ikke snakke mye

mottok: fikk