Flere har reagert negativt på at politiet brukte tåregass under en Sian-demonstrasjon i Stavanger.
Foto: Gunnar Thune
Politiet brukte tåregass under en Sian-demonstrasjon i Stavanger. Partiet Rødt har klaget politiet inn til Spesialenheten for politisaker.
931Shares

Dette skriver Stavanger Aftenblad.

Lørdag 7. august var det Sian-demonstrasjon i Byparken i Stavanger. Sian står for Stopp Islamisering av Norge. De pleier å brenne koranen når de demonstrerer.

Politiet var der for å passe på. De hadde satt opp sperringer. Politiet var i uniform og i sivil.

I demonstrasjonen til Sian var det 6 personer. Personer som ikke liker Sian, kom dit også. Over 500 personer kom for å si at Sian ikke er bra. De kom for å demonstrere mot Sian.

Først gikk alt bra. Men så hoppet folk over sperringene. Da brukte politiet tåregass mot personene som demonstrerte mot Sian. Dette har Rødt og Miljøpartiet De grønne reagert på. De mener at det ikke var nødvendig av politiet å bruke tåregass. Det gjorde bare situasjonen verre.

Til Stavanger Aftenblad sier partiet Rødt at de etterlyste en advarsel fra politiet.

Dette svarer politiet;

– Når såpass mange prøver å trenge seg over sperringen samtidig, har vi bare sekunder på å avgjøre hva vi skal gjøre. Vi prøver å være ganske treffsikre når vi bruker tåregass, men dessverre ble også andre rammet, sa politiets innsatsleder på stedet etter demonstrasjonen.

Rødt vil at politiet skal fortelle hvorfor de brukte tåregass. De synes at politiet bør si unnskyld til ungdommen som ble rammet. Derfor har de klaget politiet inn til Spesialenheten.

ORDLISTE

tåregass: gass som svir i øynene, gjør det vanskelig å se

demonstrasjon: når flere personer eller en stor gruppe er sammen og sier hva de mener. De går i tog på gata eller står foran et hus, f. eks. Stortinget, ambassader.

spesialenheten i politiet: en avdeling i politiet som etterforsker politiet, politiet som passer på at politiet gjør en god og rettferdig jobb

sperring: gjerder, når det står noe på veien slik at vi ikke kan gå der

i sivil: her; politi som har på seg vanlige klær slik at vi ikke forstår at de jobber som politi

såpass: så mange

trenge seg over: her; personer som bryter sperringen, hopper over, går over gjerder

treffsikre: sikte, se på et mål og treffe det

rammet: har opplevd det, ble ødelagt, kjente det

ungdom: personer i alderen 13-19 år