Har du lastet ned Smittestopp-appen?
Foto: AdColony Norge
Smitten øker blant unge. Derfor sender Folkehelseinstituttet en SMS til 640.000 unge mellom 16 og 25 år. FHI vil at de skal laste ned Smittestopp-appen fordi det er mye i smitte i denne aldersgruppen.
170Shares

Til nå har én million nordmenn lastet ned appen. Nå ønsker FHI at flere unge skal bruke appen fordi smitten øker i Norge nå. Dette gjelder spesielt blant unge voksne og studenter.

– Samfunnet vårt er mer åpent enn på lenge, og mange har for tiden mange nærkontakter, både folk de kjenner og ikke kjenner. Derfor minner vi i dag alle unge, og spesielt unge som har mange nærkontakter, om å laste ned appen Smittestopp, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.

Hun ber alle brukerne om å varsle via appen. Du bør si fra om du er smittet på appen.

– Hvis du får påvist smitte, er det viktig å få sagt fra til nærkontaktene dine så fort som mulig. Det er ingen som kan se at det er du som varsler, og det er viktig at alle faktisk varsler i appen hvis de får påvist smitte, sier Knudsen.

Hva er Smittestopp-appen?

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal gjøre at koronaviruset ikke sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

Hvis en person med koronavirus gir beskjed gjennom Smittestopp, får du melding hvis du har vært i nærheten av personen. Hvis du selv blir smittet, kan du gjøre det samme. Slik kan appen være med på å hindre at flere blir syke.

Les om appen på engelsk og norsk her.

ORDLISTE

å minne om: hjelper deg å huske på noe

en bruker: en person som bruker noe

varsle: gi beskjed om noe

påvise: peke, angi