Foto: Janina Lauritzen/Sagene Avis
Da korona kom til Norge, hadde Holmlia Nærmiljøsenter og Frivilligsentral et stort og godt nettverk. Derfor ga de informasjon om korona på flere språk. Arbeidet deres var veldig bra.
184Shares

Det er kvinneforum i Holmlia Nærsenter og Frivilligsentral som gjør jobben.

Først spurte de personer om de vil bli smittevern-ambassadører. Så leste de informasjon fra myndighetene. De oversatte informasjonen til flere språk. Smittevern-ambassadørene delte informasjon om korona på flere språk. Da forsto eldre og personer som ikke har bodd lenge i Norge mer. Hva korona er og hva vi skal gjøre. De sto på senteret og på stand.

Bydelen og Nav snakket om penger. Dette fortalte ambassadørene om. Hva skjer med jobb og penger under permittering.

Ungdom som hadde sommerjobb, laget plakater på flere språk. De laget videoer. De deler informasjonen på Facebook og Whatsapp.

Holmlia Nærsenter og Frivilligsentral jobber med moskeer, kirker og templer. Da kan de snakke med flere. De jobber også sammen med Barne- og ungdomssenteret. Da kan de snakke med barn og foreldrene deres.

Vil du lese mer? Trykk her.

ORDLISTE

smittevern-ambassadør: person som forteller hva smitte er, hvordan vi blir smittet, hva vi skal gjøre for ikke å bli syke, hva vi gjør når vi blir syke.

Smittevern er å stoppe smitte/sykdom. Ambassadør er å være en talsperson. En person som snakker for noe eller noen. En person som representerer noe eller noen.