Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)
Foto: Stortinget
Regjeringen jobber med et overordnet rammeverk med pakker med smitteverntiltak. Pakkene skal gi større forutsigbarhet for sektorene som rammes av koronatiltakene.

Pakker med smitteverntiltak skal kunne være et virkemiddel og kunne brukes ved endringer i pandemien, både ved innstramminger og ved lettelser.

– Vi må ha god beredskap for å håndtere mulige smitteutbrudd og nye virusvarianter. Vi må være forberedt på å håndtere også det vi håper ikke vil skje. Disse pakkene med smitteverntiltak vil bidra til mer forutsigbarhet. Vi må også sørge for at vi raskt kan iverksette tiltak på grensen dersom nye virusmutasjoner gir grunnlag for det, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har kommet med forslag. Regjeringen ønsker også forslag fra organisasjoner og representanter fra forskjellige arbeidsplasser.

– Vi vil involvere sentrale aktører for å gjøre pakkene best mulig, og for at sektorene skal være best mulig forberedt dersom vi må ta disse pakkene i bruk, sier helse- og omsorgsminister Kjerkol.

Vil du lese denne saken på urdu, tigrinja, dari, polsk, russisk, somali eller tyrkisk? Trykk her.