I løpet av vinteren skal flerspråklige helsearbeidere samarbeide med Caritas.
Foto: caritas.no
Caritas samarbeider med Helseetaten om koronavaksinen. Du kan nå stille spørsmål og ta koronavaksinen der.
13Shares

Helsepersonell som snakker polsk, spansk, russisk, arabisk, somali, engelsk og norsk er på Caritas fra kl. 12-15 alle dagene.

Du kan snakke med helsepersonellet om vaksinering. De viser hvordan vi tar selvtest. Du kan også vaksinere deg der.

Kristin Velure Strøm er seniorrådgiver i migrasjon og integrering i Caritas. Hun sier til Utrop at Helseetaten vil komme med flerspråklig helsepersonell på Caritas ressurssenter annenhver tirsdag i februar og mars.

Kristin Velure Strøm, seniorrådgiver migrasjon og integrering i Caritas Norge, sier Caritas vil omforme informasjonsarbeidet.
Foto : Claudio Castello

– Vi ser at pandemien er i stadig endring og derav også behovet for informasjonstiltak, men fra Caritas sin side er vi klar til å videreføre tilbudet dersom vi ser et fortsatt behov.

Skal tilpasse informasjon

Caritas har hjulpet mange under pandemien. Mange har hatt spørsmål om permitteringer og dagpenger. Innreiserestriksjoner var vanskelig å forstå for flere innvandrere. Nå hjelper Caritas også med vaksinering. Det forteller Velure Strøm.

– Hvordan skal Caritas omforme informasjonsarbeidet nå som gjenåpningen nærmer seg?

– Vi har tilpasset informasjonsarbeidet kontinuerlig under pandemien. Helt i starten var det mange som kontaktet oss om spørsmål knyttet til permittering og dagpenger, i perioder har det vært stort behov for informasjon knyttet til innreiserestriksjoner, og den siste tiden har vi jobbet særlig med informasjon knyttet til vaksinering.

Når samfunnet gjenåpner med fortsatt høye smittetall vil vi også skape trygghet om gjenåpningen og å tilrettelegge for gode møteplasser.

– Her ser vi også at det er et stort behov for informasjon og tiltak knyttet til arbeid, ettersom mange vi møter hos Caritas har vært rammet av permitteringer og arbeidsledighet gjentatte ganger under pandemien.

Stort oppmøte

Det kom 50 personer på første vaksinedialog. De som kom syntes det var bra. Det forteller Velure Strøm. Caritas er veldig fornøyd med samarbeidet med Helseetaten.

– Er det mange som har møtt opp under slike seanser, og hvordan er etterspørselen på flerspråklig helsepersonale?

– Vi ser at våre brukere er veldig positive til tilbudet og det har vært relativt stor etterspørsel, både om informasjon knyttet til medisinske og praktiske forhold rundt vaksinering. Første gang Helseetaten var tilstede var det over 50 personer innom for vaksinedialog. Mange av våre besøkende har veldig spesifikke spørsmål og behov for individuelt tilpasset medisinsk informasjon, og vi er derfor veldig glad for samarbeidet med Helseetaten.