Humaniorafestivalen starter 21.mars og slutter 2.april.
Foto: Pixabay
Lær om demokrati på bibliotekene. Fra 21. mars til 2. april er det gratis arrangementer på bibliotekene i Oslo.

Demokratidagene er et samarbeid mellom Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo og Deichman. Det blir film, podcast og samtaler. Alle er velkomne.

Du kan se filmen Flukt på Lambertseter bibliotek den 28. mars 2022 19:0021:00. Filmen er en dokumentar. Den er nominert til Oscar. Filmen handler om Amin som kom til Danmark alene. Da var han 11 år. Nå skal han gifte seg med Kaspar. Han må fortelle om hvor han kommer fra og hva han har opplevd. Det er vanskelig.

Du kan høre Sarah Khalid, Haddy Jammeh, Omar Samy Gamal, Kaja Hannedatter Sontum og Per Ditlef Fredriksen snakke om kultur på Holmlia bibliotek den 30. mars 2022 17:0018:00. De vil diskutere hvem som bestemmer hva som er vår kulturarv. De vil snakke om hvordan en mangfoldig befolkningen kan ha en felles kulturarv.

Du kan høre Ahmed Fawad Ashraf, Bente Ailin Svendsen, Serhat Yildirim og Guro Busterud snakke om språk på Tøyen bibliotek den 31. mars 2022 18:0019:00. De vil snakke om norsk språk og hva språket sier om hvem vi er. Språket forandrer seg. Hvordan skjer forandringene? Dette er et av spørsmålene de vil svare på.