Ny ambassadør med håndsrekning til norsk-tyrkere

Tyrkias nye ambassadør i Norge, Fazli Çorman, etterlyser gode relasjoner med sine norsk-tyrkiske landsmenn.
Foto: Cinar Simsek/alanyaposten.no
Fazlı Çorman er det offisielle Tyrkias nye representant i Norge. Selv gleder han seg til å samarbeide med tyrkiske innvandrermiljøer i Norge.
0Shares

Fazlı Çorman kom til Norge og ble innsatt i desember 2018. Han har over 30 års erfaring fra diplomatkorpset. Før han kom til Norge tjenestegjorde han ved den tyrkiske ambassaden i Japan. Han har også vært generalkonsul i Oman og Hellas, og tjenestegjort ved den tyrkiske ambassaden i Ottawa.

I et eksklusivt intervju med nettavisen Alanyaposten, forteller den nye representanten for Ankara i Norge om viktigheten av samarbeid med det norsk-tyrkiske miljøet.

– Vi ser på det tyrkiske samfunnet her som viktige støttespillere, og som en viktig kulturell brobygger mellom Norge og Tyrkia, sier han til Alanyaposten.

Kulturutveksling som brobygging

I intervjuet tar han opp temaer som kulturutveksling, og spesielt turisme, som er den viktigste arena for kulturutveksling.

Videre viser Çorman også til at ambassaden viser også sin støtte til det tyrkiske samfunnet gjennom forskjellige arrangementer.

– Her har vi et tyrkisk miljø med mange høyt utdannede andre- og tredjegenerasjons innvandrere. Aktiviteter som blir gjort i det tyrkiske miljøet for å ivareta tyrkisk kultur, vil samtidig bety at nordmenn får mer informasjon om Tyrkia, sier han videre.