Venstre-topp: Norge må hente flyktningbarn fra Hellas

I Moria-leiren i Hellas bor det nå rundt 20.000 flyktninger i en leir bygget for 3.000.
Venstres Sondre Hansmark har følgende budskap i et brev til alle de 169 stortingsrepresentantene: Norge må hente ut noen av barna i flyktningleirene i Hellas!
348Shares

– Alle politikerne i Norge jobber iherdig med å takle koronakrisen her hjemme. Men som et rikt og velstående land, hvor det meste fungerer, har vi også et ansvar for å ta vare på verden rundt oss. Venstre må kreve at vi evakuerer barna fra Moria-leiren og henter dem til Norge, sier Unge Venstre-leder Hansmark til NTB.

I Moria-leiren i Hellas bor det nå rundt 20.000 flyktninger i en leir bygget for 3.000. Leger Uten Grenser anslår at omkring 5.000 av disse er barn, mange av dem enslige mindreårige.

– Det er ikke bare koronaviruset som er et problem i Moria-leiren. Der er det alle typer farlige sykdommer. At nå koronaviruset kommer på toppen, gjør det enda mer akutt for oss å hente ut flyktningene.

Hansmark ber moderpartiet, som sitter i regjering sammen med Høyre og KrF, om å kjempe for at Norge bidrar til å avlaste et overbelastet flyktningsystem i Hellas.

– Dette bør våre folk ta opp i regjeringen så fort som mulig. Det vil være trygt for Norge å ta imot mennesker, fordi alle asylsøkere som kommer, vil bli testet og satt i karantene, sier han.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fremmet forslag i Stortinget om at Norge i solidaritet med Hellas må hjelpe barn som er i flyktningleirer.

SV-leder Audun Lysbakken har foreslått å «evakuere barn og sårbare flyktninger fra Hellas til Norge og å støtte og bidra til den humanitære løsningen varslet av den tyske regjeringen».