Flyktninghjelpen: Norge må ikke feige unna

Kjemper for retten til kjæligheten: Nylig holdt nettverket Grenseløs Kjærlighet en demonstrasjon utenfor Stortinget hvor de kritiserte den nåværende familiegjenforeningspolitikken. Foreningen mener dagens strenge politikk tvinger familier til å flytte ut av Norge og bli "kjærlighetsflyktninger" for å unngå at familien splittes. Bildet viser bannere som ble lagt igjen på Eidsvolds plass. Bannerne har bilde av ulike par som er i en oppsplittings- eller fluktsituasjon, og inneholder også en personlig historie.

I en offisiell uttalelse fra Flyktninghjelpen onsdag kveld gratulerer Flyktningrådet regjeringen med plassen i FNs sikkerhetsråd. Der minner stiftelsen om at Norge har lovet å prioritere menneskerettigheter og mennesker som lider som følge av krig og konflikt.

– Dette må sikre at verdenssamfunnet setter søkelys på og handler mot brudd på humanitære prinsipper, og ikke feiger unna fordi man frykter politisk tilbakeslag, står det i gratulasjonen.

Videre skriver Flyktninghjelpen at den regner med at Norge blir en modig forkjemper for de fordrevne, og at landet blir en motvekt til dem som misbruker makt og våpen.