– Internasjonale maktstrukturer er ikke statiske, og ingen aktør har absolutt forrang og rett til å være et globalt overhode

Egyptiske ambassadøren i Oslo Amr Ramadan.
Political Bark podcast snakker i denne ukens episode med Ambassadør Amr Ramadan, Egypts ambassadør til Norge.
19Shares

Sammen tar vi for oss en rekke ulike problemstillinger: Covid-19 i Egypt, Kinesisk-Egyptiske relasjoner, maktstrukturer i Midtøsten, Egyptisk-Norske forhold samt, med #Blacklivesmatter i bakhodet, rase og etnisitet i Egypt.

Ambassadør Amr Ramadan har kun vært i Norge siden Desember 2019, og forteller oss om sitt arbeid og inntrykk i Norge så langt.  Vi i Political Bark er interesserte i å lære mer om hans syn på internasjonal politikk – og spesielt på Kina i Midtøsten. Hvordan vil fremtidens maktforhold se ut? i Midtøsten? Vil Kina og USA starte en handelskrig?

Til disse spørsmålene, svarer ambassadøren blant annet at «internasjonale maktstrukturer er ikke statiske, og ingen aktør har absolutt forrang og rett til å være et globalt overhode, for alltid. Om ikke det landet klarer det av seg selv, selvsagt. Men det er en åpen konkurranse med mange aktører og ulike aspekter som alle må ta hensyn til».

Hør podscast her: