Fagforbundet Oslo vil styrke rasismeparagrafen

Fagfobundets representantskap tar avstand fra rasistiske og nazistiske organisasjoner. Illustrasjonsbilde fra forsamling.
Foto: flickr.com
Et enstemmig representantskap i Fagforbundet Oslo tar sterk avstand fra rasistiske og nazistiske grupperinger og vil styrke paragraf 185.

Forbundet mener i en uttalelse at innsatsen mot rasisme er en av vår tids viktigste kamper.

– Fagforbundet Oslo ser med bekymring på framveksten av rasistiske og nazistiske organisasjoner og miljøer i Norge og Europa.

Forbundet viser blant annet til Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og at de har tette bånd til enda mer ytterliggående grupperinger som Den Nordiske Motstandsbevegelsen (NMR).

– Disse representerer holdninger som går på tvers av fagbevegelsens idealer. Mange av våre medlemmer er de som blir utsatt for rasistenes hets og overfall. Vi kan ikke tillate at rasismen vokser seg sterk!

Viktig å styrke lovverk mot hatytringer

Lovverket må brukes mer aktivt mot hatefulle rasistiske ytringer, går det videre frem.

– Straffelovens § 185, «rasismeparagrafen», bør styrkes. Dette er et krav som må fremmes overfor Stortinget og domstolene.

Videre sier forbundet at den anti-rasistiske kampen må foregå på alle plan, på gata, på jobb og overfor de folkevalgte.

– Fagforbundet ser positivt på regjeringens handlingsplan mot rasisme fra 2019 og handlingsplanen mot muslimhat, men de må følges opp med konkret handling. I oppfølgingene av disse planene må også rasisme og muslimhat på nett og sosiale medier inkluderes, noe handlingsplanen mot diskriminering av og hat mot muslimer ikke har tiltak mot.