Regjeringen svarer på Moria-kritikk

Statssekretær Hilde Barstad (H) viser til at Norge bidrar til det europeiske relokaliseringsinitiativet for å hente de mest sårbare fra Hellas.
Norske myndigheter har fått kritikk for ikke å bidra til å hente hjem barn fra den greske flyktningleiren Moria. Nå svarer Justisdepartementet.
5Shares

Barstad (H) viser til at Norge bidrar til det europeiske relokaliseringsinitiativet for å hente de mest sårbare fra Hellas.

– Norske myndigheter må gå gjennom det oppsatte systemet for relokaliseringen. Vi har gjort alle nødvendige forberedelser fra norsk side og venter nå på å få tilsendt aktuelle personer for relokalisering, sier hun i en skriftlig uttalelse til VG.

9. september fikk Utlendingsdirektoratet instruks om å igangsette arbeidet med å relokalisere fra Hellas til Norge.

– Det står ikke på oss. Det er vanskelig å anslå når relokaliseringen kan bli gjennomført. Flere forhold, som utviklingen i covid-19-situasjonen, virker inn på denne prosessen, sier hun.

Det nærmer seg 90 dager siden storbrannen i den mye omtalte Moria-leiren på øya Lesvos i Hellas.

9. september, samme dag som brannen, bekreftet barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) at Norge vil hente 50 asylsøkere fra leiren. Åtte land hadde da bestemt seg for å relokalisere flyktninger.