KrF og Venstre ønsker å endre loven så asylbarn ikke kan «straffes for foreldres feil»

– Asylpolitikk er veldig viktig for KrF og Venstre. At barns beste skal veie tyngre i utlendingssaker har vært en hovedprioritet for oss i regjering, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad (bildet) og Venstre-leder Guri Melby.
Foto: Regjeringen
Regjeringen, med KrF og Venstre i spissen, åpner for annen straff enn utvisning for brudd på utlendingsloven, skriver Vårt Land.
277Shares

Nå vil regjeringen åpne for å bruke alternativ straff ved grove brudd på utlendingsloven, dersom utvisning rammer barn uforholdsmessig hardt.

– Asylpolitikk er veldig viktig for KrF og Venstre. At barns beste skal veie tyngre i utlendingssaker har vært en hovedprioritet for oss i regjering, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby til avisa.

Det foreslås nå at familier i stedet skal måtte vente inntil tre år lenger på permanent oppholdstillatelse.

– Det er et gjentakende problem at barns rettigheter ikke blir godt nok ivaretatt i utlendingssaker. Redd Barna er derfor meget glade for at KrF og Venstre nå varsler lovendringer for å sikre at barn ikke «straffes for foreldrenes feil», sier seksjonsleder Thale Skybak i Redd Barna til NTB.

Stortingsrepresentant Jon Helgheim i Frp mener på sin side at KrF og Venstre enten bløffer eller har blitt lurt.

– Dette er ingen oppmykning. Dette er å innføre straff i de tilfellene vi i dag ikke kan sende ut noen av hensyn til barn. I slike tilfeller står vi i dag uten mulighet til å straffe på alternativ måte, disse slipper dermed straff, men nå skal vi altså innføre straff for disse også. Dersom det skulle vise seg at det er sneket inn en eneste oppmykning i denne saken, så stemmer Frp imot, skriver han i en epost til NTB.