Lærerne får håndbok mot rasisme

– Ingen barn er født med rasistiske holdninger, og skolen er kanskje den viktigste arenaen hvor vi kan motvirke rasisme i samfunnet, sier Linda Noor i Minotenk.
– Skolen er kanskje den viktigste arenaen hvor vi kan motvirke rasisme i klasserommet, sier Linda Noor, daglig leder i Monotenk. Nå gir organisasjonen ut en håndbok som skal hjelpe lærerne.

– Boken er ikke en fasit på hvordan en kan jobbe mot rasisme, men et konkret verktøy som kan stimulere til engasjement, refleksjon og økt forståelse, både hos lærere og elever, sier Linda Noor til Framtida.no. 

Noor er daglig leder av Minotenk, en organisasjon som jobber med problemstillinger knyttet til minoriteter i Norge. Med støtte fra Fritt Ord og Barne-. ungdoms- og familiedirektoratet gir de nå ut en gratis Håndbok mot rasisme til skoler rundt om i landet.

– Ingen er født rasist

Lindo Noor sier til Framtida at hun håper håndboka kan hjelpe folk til å sette ord på hva rasisme er, hvordan det oppleves og hvilke konsekvenser det har for både individet og samfunnet.

– Ingen barn er født med rasistiske holdninger, og skolen er kanskje den viktigste arenaen hvor vi kan motvirke rasisme i samfunnet, sier hun.

Håndbok mot rasisme er dedikert til Benjamin Labaran Hermansen som ble drept av nynazister på Holmlia for 20 år siden.