Justisminister vil få ansvar for innvandringspolitikken

Lene Vågslid er en av av kandidatene til justisministerposten, som også vil gi ansvar for innvandring.
Foto: Arbeiderpartiet
Fem politikere trekkes frem som aktuelle som Norges nye juststisminister. Statsråden vil med stor sannsynlighet få ansvar for innvandringspolitikken.
56Shares

Jonas Gahr Støre (Ap) blir landets neste statsminister, og slik det ser ut i skrivende stund danner Arbeiderpartiet regjering med Senterpartiet og SV.

Ny justisminister, og dermed også “innvandringsminister” kan ved en trepartiregjering bli enten en av disse: Emilie Enger Mehl (Sp), Lene Vågslid (Ap), Sandra Borch (Sp), Hadia Tajik (Ap) og Jenny Klinge (Sp).

Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i avisen Nordlys, sier ifølge Politiforum at det er spesielt Aps kandidater som skiller seg ut.

– Vågslid er en sterk kandidat. Det er sannsynlig at Arbeiderpartiet tar det justispolitiske feltet. Hadia Tajik er også en god kandidat. Det er umiddelbart disse to jeg tenker på når det gjelder justisministerposten, sier Fjellheim.

Fjellheim tror ikke at SV vil få justisministerposten.

Justisdepartementet går også inn i innvandringsfeltet, og der er SV for liberale sammenlignet med Senterpartiet og Arbeiderpartiet, til at de vil få denne posten, sier Fjellheim.