Handlingsplanen mot sosial dumping i transportsektoren følges opp

– Statens vegvesen har fått en rekke oppdrag om oppfølging av handlingsplanen mot sosial dumping, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård
Foto: Fredrik Naumann/Felix Features
39 tiltak mot sosial dumping i transportsektoren ble lagt fram i utgangen av oktober. Nå skal disse følges opp av Statens vegvesen.
2Shares

39 tiltak mot sosial dumping i transportsektoren ble lagt fram i utgangen av oktober. Nå skal disse følges opp av Statens vegvesen.

– Det haster å få bedre arbeidsvilkår i transportsektoren. Derfor har vi nå gitt Statens vegvesen en rekke oppdrag om oppfølging av handlingsplanen mot sosial dumping i denne sektoren, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding.

De 39 tiltakene som ble lagt fram i oktober skal fremme seriøsitet, like konkurransevilkår mellom aktørene og sørge for trygge arbeidsplasser og arbeidsvilkår for ansatte i transportbransjen. Det blir nå vurdert å se på nye regler for varebiler mellom 2,5 og 3,5 tonn, i tillegg til revidering av sjåførenes arbeidstid.

– Men jobben vår er ikke avsluttet selv om planen er lagt fram. Vi er allerede i gang med å jobbe med en rekke av planens tiltak, og enkelte er vi også i mål med. Statens vegvesen har en viktig rolle i gjennomføringen av planen, og nå gir vi dem i oppdrag å følge opp enda flere av tiltakene, sier Nygård.

Vegvesenet vil også tildeles oppdrag knyttet til kontroll og håndheving. Blant annet skal de arbeide med å innføre en hjemmel til å håndheve Arbeidstilsynets vedtak om stans.

(©NTB)