Frp vil ha flyktningstans og pengebruk i nærområdene

– Syria trenger sårt gjenoppbygging, og at egne innbyggere reiser hjem. Det vil også være med på å dempe presset på innvandring til Norge, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.
Foto: Bjørn Inge Bergestuen
Norge bør ta imot færre flyktninger og heller frigjøre pengene til bruk i nærområdene. Frps stortingsgruppe legger fram forslaget på landsmøtet til helgen.

– Hvis målet er å hjelpe flest mulig, bør vi ha som målsetting å ta imot null flyktninger til Norge, og heller bruke alle de midlene på nærområdene, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsmann for Frp, til NRK.

I år bruker Norge om lag 20 milliarder kroner på mottak av flyktninger og integrering. Helgheim mener Norge ved å spare disse pengene kan hjelpe opp mot 60 ganger flere flyktninger enn i dag, og dessuten være et eksempel for andre europeiske land.

Ifølge FN er det over 65 millioner mennesker på flukt i verden. Arbeiderpartiets Eirik Sivertsen mener Norge må ta sin del av ansvaret og hjelpe mennesker som er på flukt – også her hjemme. Han er grunnleggende uenig i Frps forslag og mener hensikten er å provosere.

– Jeg synes ikke forslaget er relevant, og det er heller ikke gjennomførbart, sier Sivertsen, som er nestleder i kommunalkomiteen på Stortinget.

(©NTB)