– Samisk kunst skal opp og frem

– Vi har et overordnet samfunnsoppdrag med kunst og kultur der det samiske har sin soleklare plass, er tonen fra Lin Marie Holvik, direktør i Kulturtanken.
Foto: Privat
Samisk kunst og samiske kunstnere skal opp og frem, konkluderte deltakerne under den første nasjonale konferansen om samisk kunst og kultur i regi av Den kulturelle skolesekken.

Konferansen ble avholdt på Sametinget. Her møttes kunstnere og forvaltere til diskusjon og for å stake veien videre, melder kulturtanken.no.

Artisten Slincraze, aka Nils Rune Utsi åpnet konferansen i biblioteket på Sametinget. Grunnskolekoordinator i DKS Troms, Mona Aas Johansen, snakket blant annet om det nye fokuset på samisk og kvensk kultur.

– Gjennom langsiktig og systematisk arbeid er det blitt en større utbredelse, forståelse og aksept for samiske og kvenske produksjoner i Troms fylkeskommune.

– Overordnet samfunnsoppdrag
Lin Marie Holvik, direktør i Kulturtanken, uttalte seg i de samme banene.

– Vi har et overordnet samfunnsoppdrag med kunst og kultur der det samiske har sin soleklare plass. I det perspektivet har konferansen vært viktig, for å dele kunnskap, og for at mange flere får ta del i denne felles kulturarven vi har. Vi bør ha en bevisst holdning til det samiske, en inkluderende holdning, for synlighet er veldig viktig, sier hun etter to dagers konferanse i Karasjok.

Klikk her for å lese mer om Kulturtankens samiske prosjekt