Kunstnerisk debut fra Lil Halima

– Jeg har alltid visst at musikk var greia mi, sier den 19-årige artisten Lil Halima.
Foto: Jakob Landvik
Fredag utgir 19 år gamle Lil Halima sin debut-singel, Abstract. Låten har hun skrevet og co-produsert selv, i tillegg til å male coveret. 
0Shares

I sitt eget prosjekt er hun drivende faktor, og overlater ingenting til tilfeldighetene. Lil Halima sin lidenskap for musikk har fulgt henne hele livet. Da faren reiste fra Kenya til Bardu i 1995 hadde han med seg kenyansk musikk og amerikansk hiphop i bagen. Dette skulle legge grunnlaget for en oppvekst fylt med forskjellige musikalske inspirasjoner for Lillian Halima Anderssen.

– Det er viktig for meg å skrive, synge, produsere og lage visuelle ting selv, for hvis ikke kan jeg ikke være sikker på at det blir slik jeg vil ha det, sier Halima til Universal Music Norge.

19-åringen har talenter innen sang, låtskriving, piano, fiolin og musikkproduksjon, i tillegg til billedkunst. Til sammen har disse impulsene blitt til Lil Halima, som slapp den selvskrevne- og produserte introduksjonslåten «Interlude» uken før slipp av debutsingelen «Abstract».

Sang om de som velger en annen vei
«Abstract» ble til i en skrivesession med Gustav Nyström og Vickan Alkin i Stockholm, omtrent samtidig som Lillian tok skrittet ut fra videregående skole. 

– Jeg innså at jeg var ferdig med å «måtte» gjøre ting i denne perioden. Jeg hadde fullført videregående og var veldig klar for tiden foran meg. Jeg har alltid visst at musikk var greia mi, men noen ganger i løpet av oppveksten har jeg tenkt at jeg må bli noe annet fordi samfunnet bygger opp til det. «Abstract» er for de som velger annerledes og ramler utenfor A4-boksen som er forventet av deg i en sånn periode, forteller hun.

Universal Music/Def Jam Norway oppdaget Lil Halima på Instagram vinteren 2017 der hun la ut små snutter av seg selv som spilte og sang egne og andres låter, gjerne innspilt på mobiltelefon. Det siste året har hun jobbet med forskjellige produsenter for å finpusse sitt musikalske uttrykk. Resultatet er en EP som slippes høsten 2018.

– Det føles så bra å gi ut min aller første singel, men jeg skal ikke lyve, jeg er litt redd. Jeg elsker min egen musikk, hvis ikke hadde jeg ikke lagd den, så jeg håper at andre ser der jeg ser i musikken selv. Ingen oppfatter musikk likt, så man kan ikke vite på forhånd om hva folk vil tenke, og det er litt gøy, avslutter hun.