Nettavisen-journalister beklager overfor Noman Mubashir

Noman Mubashir skal er kåret til årets best kledde.
– NJ-medlemmene i Nettavisen beklager på det sterkeste at våre redaktører valgte å publisere blogginnlegget til Karine Haaland, heter det i en uttalelse fra journalistene.

Før 17. mai publiserte Nettavisen et mye omtalt innlegg fra blogger og tegner Karine Haaland om 17. mai, NRK og Noman Mubashir.

– Her setter NRK opp rasistfellen, lyder overskriften.

Innlegget ble skarpt kritisert, særlig på Twitter. Men ble raskt forsvart av sjefredaktør Gunnar Stavrum, som skrev en kommentar om ytringsfriheten.

I kjølvannet av dette har journalistene i Nettavisen reagert. I en uttalelse fra NJ-klubben gjør de noe så sjeldent i norsk sammenheng som å si seg uenig i redaktørens avgjørelse.

Journalistene «beklager på det sterkeste» at innlegget ble publisert, og «tar avstand fra at Nettavisen ble brukt som publiseringskanal for personangrep på Noman Mubashir», heter det.

– Var forbi en intern diskusjon
Klubbleder Kjetil Bortelid Mæland i Nettavisen sier til Medier24 at det var Gunnar Stavrums egen kommentar om temaet forrige uke som gjorde det nødvendig for journalistene å gå ut offentlig – i tillegg til å si fra internt.

– Da sjefredaktøren allerede hadde gått ut offentlig, var vi forbi en intern diskusjon. Det skal vi fortsatt ha og har i andre saker. Men når Stavrum viser til ytringsfriheten og at Nettavisen lever godt med å publisere dette innlegget, var det viktig å si fra at vi ikke gjør det.

Handler om ytringsfrihet
Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum viser til sin bloggpost 16. mai, på spørsmål om hvorfor han valgte å publisere den mye omtalte kommentaren fra Karine Haaland.

 
Foto : Freddy Foss/Nordiske Mediedager

– Det handler om at ytringsfrihet ikke er noe som bare hører hjemme i festtaler. Så jeg er nok i sak grundig uenig med medlemmene av NJ-klubben i denne saken, sier Stavrum til Medier24.