Røe Isaksen inviterer til minoritetsgründer-møte

Fellesskolen og barnehage er blant de viktigste fellesarenaer i det norske samfunnet. For barn med minoritetsbakgrunn er barnehageplass viktig, for da starter de tidligst mulig den sosiale og språklige inkluderingen i Norge, er tonen fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen overfor Utrop.
Foto: Studentersamfunnet Bergen
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil møte gründere og næringsdrivende med minoritetsbakgrunn for å høre på dem som har skapt sin egen arbeidsplass.

Isaksen (bildet) inviterer gründere og næringsdrivende med minoritetsbakgrunn for å få råd om hvordan næringspolitikken kan bli bedre, slik at flere bedrifter lykkes med å vokse og skape flere jobber.

– Gründerkulturen som finnes blant næringsdrivende med minoritetsbakgrunn gir store muligheter for flere arbeidsplasser. Det finnes også mange forbilder i dette miljøet som fortjener å få mer oppmerksomhet og bli løftet frem, sier han i en pressemelding.

Næringsministeren vil høre på dem som har skapt sin egen, og kanskje også andres, arbeidsplass, og som vet hvor skoen trykker.

– Det å skape sin egen arbeidsplass er god integrering. Som en del av regjeringens integreringsdugnad vil jeg derfor besøke Tøyen for å høre mer om alle de gode suksesshistoriene som mange næringsdrivende med minoritetsbakgrunn der har, sier han.

Løfter frem de positive historiene
Målet med møtet er samtidig å benytte anledningen til å løfte frem positive historier om vellykket næringsutvikling i minoritetsmiljøene. 

– Jeg vil høre og lære om gründerkulturen som finnes blant næringsdrivende med minoritetsbakgrunn, og få innspill til hvordan regjeringen kan bidra til at enda flere lykkes med å skape bedrifter som vokser, sier Røe Isaksen.