Rebekka Borsch ny styreleder i Bjerknessenteret

Tyskfødte Rebekka Borsch overtar som styreleder i i Bjerknessenteret.
Foto: NHO Pressearkiv
Fremhever viktigheten av et utstrakt samarbeid med samfunn og næringsliv.

Rebekka Borsch ble i mars utnevnt til ny styreleder i Bjerknessenteret for klimaforskning, ifølge en pressemelding fra senteret.

Borsch er født i Tyskland, har vært norsk statsborger siden 2011, og er utdannet statsviter og journalist fra Freie Universität Berlin.

– Alle i familien min i Tyskland er starstruck. Ekspertisen hos Bjerknessenteret er globalt anerkjent, og det er spesielt spennende fordi det er så interdisiplinært. Jeg skal ikke mene så mye om akkurat hvordan klimaforskningen blir bedre, den ekspertisen sitter i styret ellers og hos de ansatte, sier Borsch.

Statssekretær for Venstre

Borsch er leder for UNESCO-kommisjonen i Norge, og avdelingsdirektør for Kompetanse og Innovasjon i NHO. Hun var statssekretær for Iselin Nybø i Kunnskapsdepartementet, og har tidligere hatt flere roller nasjonalt og lokalt i partiet Venstre.

Hun var blant annet medlem av Venstres sentralstyre 2012-2016, landsstyre 2010-2018 og  leder av Venstres internasjonale utvalg fra 2012-2018. I stortingsvalgene i 2013 og 2017 var hun Venstres førstekandidat i Buskerud fylke.

Om sin nye jobb forteller hun:

– Å skape en samspillsflate med samfunnet rundt og næringslivet blir vesentlig, der vil jeg komme med gode innspill og et strategisk blikk. Å sikre bærekraft for finansiering og organiseringen av Bjerknes blir også sentralt, bakteppet slik vi ser nå er krevende for hele forsknings-Norge. Å gå i god dialog med styret og ansatte om dette blir viktig.