Advokat: – Andrej Medvedev vil være i Norge i løpet av neste uke

Wagner-avhopperen Andrej Medvedev ble pågrepet i Sverige i forrige uke. Han sendes trolig tilbake til Norge i neste uke, ifølge advokat Brynjulf Risnes.
Foto: matrix-advokater.no
Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev sitter fortsatt i varetekt i Sverige. Han returneres trolig til Norge i løpet av neste uke.

– Jeg har ikke hørt noen dato, men jeg forstår at han vil være i Norge i løpet av neste uke, skriver Brynjulf Risnes i en sms til NTB.

Han er advokaten til Andrej Medvedev, som sier at han har hoppet av fra den beryktede leiesoldatselskapet Wagner-gruppen. Medvedev ble pågrepet i Göteborg i Sverige i forrige uke. Han flyktet til Norge 13. januar og har søkt om asyl, noe som innebærer at han ikke kan forlate landet mens søknaden blir behandlet.

Ifølge den russiske menneskerettsaktivisten Vladimir Osetsjkin tok Medvedev bussen til Göteborg fordi prisene på sigaretter er lavere i Sverige enn i Norge. Han skal ha kommet for sent til bussen tilbake, og deretter blitt pågrepet.

Kjøres til Norge så snart som mulig

Svensk politi bekrefter til NTB at Medvedev fortsatt sitter i varetekt hos dem.

– Vi kan bekrefte at han fortsatt sitter i varetekt hos Migrationsverket i Göteborg og at han skal kjøres til Norge. Dette skal skje så snart som mulig, men vi har ikke fått angitt noen dag, sier pressesekretær Malin Sahlström hos det svenske politiet.

Følges opp av UDI og PU

I slike saker blir Utlendingsdirektoratet (UDI) anmodet av myndighetene i et annet land om å ta tilbake en utlending som har søkt om beskyttelse i Norge. Hvis UDI aksepterer dette mottar Politiets utlendingsenhet (PU) varsel om ankomst, og følger opp saken.

UDI og PU sier til NTB at de ikke kan uttale seg om enkeltsaker.

(©NTB)