Støre: – Dette er et verdivalg

Onsdag legger Jonas Gahr Støre fram rapporten fra Aps integreringsutvalg, som han har ledet. Der varsler Støre at man må gjeninnføre forbudet mot at fettere og kusiner kan gifte seg.
Denne høsten vil avgjøre hva slags Norge vi vil ha og hvilken stemme vi får ute i verden, slår Ap-leder Jonas Gahr Støre fast.
0Shares

Ap-lederen var førstemann ut i den to dager lange trontaledebatten som startet onsdag. Der gikk han langt i å strekke ut en hånd til Kristelig Folkeparti, som om en knapp måned skal bestemme seg for om de vil samarbeide med høyre- eller venstresiden.

– Vi vil ha en åpen holdning til alle partier som støtter opp om fellesskapsløsninger. Skulle KrF velge å samarbeide med oss, er Arbeiderpartiet klar til å ta ansvar, fastslo Støre, som gjentok kritikken av regjeringens trontale tirsdag.

– Det var en tale med få nye ideer og knapt noen løsninger, sa Støre.

– Arbeiderpartiet sier nei til kommersialisering av velferden og bruke de store pengene på sykehus, omsorg og skole, ikke skattekutt, sa han videre. Ap-lederen vil også sørge for større klimakutt i Norge, blant annet ved å bruke statens innkjøpsmakt.

KrF-leder Knut Arild Hareide ville gjerne komme med en replikk, men som leder av et mindre parti på Stortinget fikk han ikke adgang.

– Til alle dere som lurer på hvorfor jeg IKKE tok replikk på Støre i Trontalen: Jeg bad om replikk – men fikk ikke adgang til replikk. Sånn er det å være et mindre parti. Men vi kan ikke klage på at media glemmer de litt mindre partiene for tida, skrev Hareide på Twitter like etter.

KrF-frieriet gikk ikke ubemerket hen hos Høyres Trond Helleland.

– Vi har også en utstrakt hånd til KrF, slo han fast i sin replikk til Støre.

(©NTB)