Varsler PFU-klage i kjølvannet av rasismesak-dekning

KFUM-supportere har blitt anklaget for rasisme under Norway Cup. Nå vurderer klubben å gå til PFU-sak for måten klubben ble omtalt på av flere medier under saksdekningen. NB! Personene avbildet har ingen tilknytning til saken.
Foto: Ola Gjethammer
KFUM vurderer å melde inn Dagsavisen og TV 2 til Pressens faglige utvalg (PFU) etter medieomtalen av rasisme-anklagene under Norway Cup.
67Shares

Kritikken har haglet mot hovedstadsklubben på sosiale medier etter at flere KFUM-foreldre angivelig skal ha kommet med rasistiske tilrop mot barn på et motstanderlag under Norway Cup, ifølge Nettavisen.

Norway Cups egen granskning av hendelsen har kommet frem til at det ikke kunne bevises rasistiske tilrop fra supporterne.

KFUM har kommentert rasisme-kontroversen på sine egne hjemmesider, og avvist anklagene, mens Christiania Ballklubb, klubben som hevder seg utsatt for rasisme, fastholder sitt standpunkt i saken (les nederst).

Vil gå til PFU-sak

KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg sier til Nettavisen at mediestormen har hatt en enorm påvirkning på klubben.

Flere norske medier, deriblant TV 2 og Dagsavisen, har omtalt saken på en måte som Stenberg mener setter klubben i et dårlig lys, og varsler at klubben vil gå til PFU-sak.

– Kildekritikken er ikke er god og fakta i saken presentert fra Norway Cup blir ikke lagt vekt på. (…) Vi trenger litt tid til å se på dette, men etter all sannsynlighet vil det bli sendt inn en klage i løpet av kort tid, sier han til Nettavisen.

Avviser kritikken

Sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen kjenner seg ikke igjen i Stenbergs anklager.

Eirik Hoff Lysholm, redaktør i Dagsavisen, kjenner seg ikke igjen i kritikken fra KFUM Oslo (Foto: Privat).

– Vi tar til etterretning at en klubb har valgt å identifisere seg selv i en sak der verken klubb eller aktører er identifisert av Dagsavisen eller andre medier, og kan ellers ikke se at vår sak er i brudd med god presseskikk.

(Fotnote: Lysholm overtok 09.08 over som redaktør i Avisa Oslo)

Les også:

Norway Cup-deltakere fikk apelyder og rasistiske tilrop etter seg

Norway Cup har ikke funnet grunnlag for rasisme

Hendelse på Norway Cup (leserinnlegg fra Christiania Ballklubb)