AfD-leder må møte i retten etter bruk av nazi-slagord

AfD-politiker Björn Höcke, må møte i retten, tiltalt for bruk av nazi-slagord.
Foto: Wikicommons/Sandro Halank
Lederen for det høyrenasjonalistiske partiet AfD i den tyske delstaten Thüringen, Björn Höcke, må møte i retten, tiltalt for bruk av et gammelt nazi-slagord.
45Shares

Höcke anklages for å ha brukt slagordet til nazistenes stormtropper – «Alt for Tyskland» – under en tale han holdt i i Merseburg i Sachsen-Anhalt i mai 2021.

Slagord og symboler fra nazitiden er forbudt i Tyskland, og en talsperson for påtalemyndigheten i Sachsen-Anhalt opplyser at det nå vil bli tatt ut tiltale.

Höcke har flere ganger tidligere høstet sterkt kritikk for sine uttalelser om nazitiden og omtalte i sin tid holocaust-minnesmerket i Berlin som skammelig.

En tysk domstol slo i 2019 fast at det var riktig å omtale Höcke som fascist, ettersom dette er en beskrivelse som er «basert på verifiserbare fakta».

Den tyske sikkerhetstjenesten (BfV) har tidligere bekreftet at de overvåker Höcke og flere andre i AfD og kaller partiet høyreekstremt.

BfV konstaterte i forrige måned at høyreekstremister nå utgjør den største faren for landets sikkerhet.

Ved årsskiftet var det ifølge BfV 38.800 høyreekstremister i Tyskland, og dette var en økning på nesten 5000 fra året før.

(©NTB)