Nestlederen i MDG: – Solberg og Huitfeldt bør gå

Nestleder i MDG, Lan Marie Berg, er bekymret for hva habilitetssakene gjør med folks tillit til demokratiet.
Foto: Miljøpartiet De Grønne
Lan Marie Berg går inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Hennes første utspill tar for seg habilitetssakene mot Anniken Huitfeldt og Erna Solberg.

Nestlederen i Miljøpartiet De Grønne (MDG) går inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Samtidig fortsetter hun i finanskomiteen.

– For MDG er åpenhet en grunnleggende verdi i vårt prosjekt. Derfor går jeg inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Jeg tror ingen av oss på Stortinget gikk inn i politikken for å utforme habilitetsregler og bruke masse tid på å rydde opp etter andre politikere. Jeg er bekymret for hva det gjør med folks tillit til demokratiet, sier hun en pressemelding.

Hennes første sak tar for seg habilitetssakene mot Høyre-leder Erna Solberg og utenriksminister Anniken Huitfeldt.

– Tilliten til demokratiet og Stortinget står på spill. Hvis velgerne ser at det ikke får noen konsekvenser når politikere gjør slike feil, når politikerne har ansvaret men ikke tar ansvar, så er det ille. Derfor bør Erna Solberg og Anniken Huitfeldt gå, sier hun til Dagbladet.

Videre varsler hun at man kommer til å kjempe for langt tydeligere regler.

– Vi må ha et bedre og strammere regelverk rundt habilitet og aksjer. Mange jeg snakket med i valgkampen, særlig unge, sa at det ikke spilte noen rolle hvem de stemte på, de sa at politikerne var helt like og bare passet på hverandre. Sånn kan vi ikke ha det, sier hun.