Korkunc blir helsebyråd i Oslo

Valgvinner: Saliba Andreas Korkunc er en av fire flerkulturelle representanter fra Høyre, som er sikret plass i Oslo bystyre de neste fire årene.
Foto: Mariel N. Sand Nwosu
Høyres Saliba Andreas Korkunc blir eneste byråd med flerkulturell bakgrunn i det nyvalgte Oslo-byrådet.

Oslos nye byråd ble presentert utenfor rådhuset onsdag formiddag og består av representanter fra Høyre og Venstre.

Oslo kommunes nye byråd (f. v.): Saliba Andreas Korkunc, James Stove Lorentzen, Julie Remen Midtgarden, Hallstein Bjercke, Eirik Lae Solberg, Julianne Ferskaug, Marit Vea og Anita Leirvik North.
Foto : Sturlason

Norsk-assyriske Korkunc var statssekretær under helse- og omsorgsminister Bent Høie i Solberg-regjeringen, og hadde en sentral rolle i corona-håndteringen.

To av byrådssekretærene har også flerkulturell bakgrunn og er tilknyttet Høyre. Roble Wais, som har somalisk familiebakgrunn, blir sekretær i Byrådsleders kontor. Hassan Nawaz, som har pakistansk familiebakgrunn, blir sekretær for utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden.

Fra før var det kjent at Eirik Lae Solberg (H) er ny byrådsleder, Anne Lindboe (H) blir ordfører, og Julianne Ofstad (Frp) blir varaordfører.

– Vi gleder oss til å sette i gang med å gjøre Oslo til en enda bedre by. For meg er jobb nummer én å gi barn og unge i Oslo en best mulig start på livet, og at de får muligheten til å forme sin egen fremtid. Det krever en god skole som ser den enkelte elev, og trygge oppvekstmiljøer for alle barn, sier byrådsleder Eirik Lae Solberg via en pressemelding.

De øvrige byrådene er:

* Byråd for finans Hallstein Bjercke (V)

* Byråd for miljø og samferdsel Marit Kristine Vea (V)

* Byråd for helse Saliba Andreas Korkunc (H)

* Byråd for utdanning Julie Remen Midtgarden (H)

* Byråd for byutvikling James Stove Lorentzen (H)

* Byråd for sosiale tjenester Julianne Ferskaug (V)

* Byråd for kultur og næring Anita Leirvik North (H)

Les Utrops portrettintervju med Korkunc sommeren 2021