Reiser til Danmark for å studere innvandring

Karita Bekkemellem og Bjarne Håkon Hanssen reiser sammen til Danmark for å studere Europas strengeste innvandringspolitikk.

– Det er viktig å se på erfaringer fra andre land, sier likestillings – og forbrukerminister Karita Bekkemellem (Ap) til TV 2 Nettavisen.

Danmark har Europas strengeste innvandringspolitikk. Landet har blant annet i mange år krevd at en må være 24 år før en kan få familiegjenforening gjennom ekteskap. Danmark har også innført krav om at ektepar skal bo i landet de er mest knyttet til, det er integreringsleire for spesielle grupper innvandrere, og sosialstøtten for innvandrere er redusert.

Bekkemellems kollega, arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sa nylig at han er åpen for å følge etter Danmark, blant annet når det gjelder 21 – 24 års aldersgrense og krav om at ektepar skal bo i det landet som de har nærmest tilknytning til.

– Det viktigste er å skjerme unge jenter og gutter. Det er helt uakseptabelt at de får ødelagt livene sine på grunn av tvangsgifte, sier hun.