«Suksess- pakkiser»

Den offentlige debatten har i altfor mange år blitt monopolisert av en etnisk elendighetsindustri: Tvangsekteskap, omskjæring og æresdrap. Det neste i rekken er garantert skrekkhistorier om muslimske homoseksuelle som giftes bort, skriver journalist Kadafi Zaman i en kommentar i VG.

Omar i Telemark bataljon bærer det norske flagg i Afghanistan. Nasir kaster ut asylsøkere uten lovlig opphold, og Saira sjekker norske pass på Gardermoen.

Knalleksempler på den nye generasjonen av mørkhudede borgere – som ikke tror på det politiske sytekoret som roper feilslått integrering hver gang asylsøkere går amok med kniv.

Dumsnill asylpolitikk betyr ikke nødvendigvis feilslått integrering. En del av mangfoldsarbeidet er å ha en fordomsfri debatt hvor man diskuterer økende klasseskiller og konflikter innad i minoritetene.

Mange somaliere sliter med psykisk helse. Vietnamesere har ofte vansker med å lære norsk. Og mange pakistanere vil ikke slippe ekteskapstradisjonene sine. Integrering er å ha tålmodighet nok til å se at dette fornorskes over tid – uten å overivre for assimilering.

Les hele kommentaren: «Suksess- pakkiser»