Indianerprotest foran Stortinget

To Guarani- og Tupinikim-indianere møtte i dag fem norske stortingsrepresentanter, og overrakte en formell protest mot Oljefondets investeringer i Aracruz Celulose.

De to indianerne, Paulo Henrique Vicente de Oliveira og Werá Kwaray, møtte de fem politikerne i et kort møte foran Stortinget. Indianerene kom til Oslo onsdag på invitasjon fra Framtiden i våre hender, og skal reise videre til Tyskland på søndag.

– Vi har i mange år sloss mot Aracruz. Vi er her i Europa for å vise hva selskapet gjør ikke bare med oss, men også med etterkommerne etter slavene, lokalbefolkningen, fiskerne og småbøndene. For Aracruz ødelegger vårt livsgrunnlag. Selskapet er i ferd med å legge alt øde alt rundt seg – både regnskogen og elvene, sa Werá Kwaray før han overrakte protestbrevet til de norske stortingsrepresentantene.

Indianerne krever blant annet at Norge trekker sine investeringer fra Aracruz dersom selskapet ikke gir tilbake landområdet som FUNAI, det nasjonale indianerdirektoratet, har identifisert som indianer-territorium.

– Alle som har investert penger i Aracruz, er ansvarlig for det som skjer i Brasil, sa indianerne.

Les hele saken: Indianerprotest foran Stortinget