– Regjeringen bryter løftene

0Shares

– Vi er rundt tyve personer som på denne måten ønsker å stoppe deportasjonen av afghanerne fordi dette er et løftebrudd fra regjeringen, sier aksjonistenes talsmann Jo til NTB. Han vil ikke oppgi etternavnet sitt.

NOAS mener tvangsutsendelsen vil være i strid med avtalen som myndighetene har inngått med de afghanske asylsøkerne.

NOAS henviser til et informasjonsskriv til afghanske asylsøkere 21. juni. Der står det at «alle afghanske asylsøkere som har fått et endelig negativt vedtak, kan få denne hjelpen».

– De to asylsøkerne som skal sendes ut fredag, har ikke fått denne muligheten. Utsendelsen strider derfor med grunnleggende forutsetninger i den avtalte ordningen. Vi krever at returene stanses, sier fungerende generalsekretær i NOAS Rune Berglund Steen

Aksjonerer mot tvangsutsendelse
Aksjonistene hadde stengt av trafikken utenfor utlendingsinternatet på Trandum for å stoppe tvangsutsendelsen av to afghanere.

– Vi har kontroll på aksjonistene. De hadde stengt av trafikken. Nå har vi fjernet dem fra veien, slik at trafikken går som normalt ut og inn av leiren, opplyser operasjonsleder Anders Buvarp i Romerike politidistrikt til Aftenposten.no.