– Saera Khan tar feil

Stortingsrepresentant Saera Khan (Ap) mener integreringssaken må prioriteres framfor rasismesaken. SOS Rasisme mener Khan tar feil.

– Rasisme er mest utbredt blant bestemorsgenerasjonen, det er ikke flertallet av den norske befolkningen som er rasister. Hvorfor skal vi bruke en masse ressurser, krefter og tid på bestemorsrasisme når dette snart forsvinner likevel?, spør landets eneste stortingsrepresentant med minoritetsbakgrunn.

– Det er viktig å bekjempe rasisme og diskriminering, men det vil bli mindre av rasisme med en god integreringspolitikk. Derfor bør vi heller prate om integrering, mener Khan, og understreker at rasisme dreier seg om snevre holdninger som er i ferd med å dø ut, sier hun til Dagsavisen.

– Tar feil
– Khan er på jordet. Det nytter ikke å sette i gang masse integreringstiltak som krever masse av innvandrerne uten å prate like mye om rasistiske holdninger blant nordmenn. Disse fordommene hindrer og gjør det vanskelig for innvandrerne å integrere seg, sier leder i SOS Rasisme, Trond Thorbjørnsen.

Thorbjørnsen reagerer også sterkt på at Saera begrenser rasisme til et generasjonsproblem.

– Undersøkelser viser at mange norske ungdommer ikke har kontakt med innvandrere. Her finnes fordommer og rasisme like mye blant ungdom som blant eldre, sier han.