Ny rasisme-brann i Halden?

0Shares

Til tross for at to tidligere rasistisk motiverte branner fant sted i byen benekter krimsjef ved Halden politistasjon Ole Hermansen å knytte brannen på onsdag til rasisme.

– Dette er en veldig alvorlig sak og kunne hatt store konsekvenser for de som bodde der dersom det hadde gått riktig ille. Nå vil vi bruke den nærmeste tiden til å samle trådene og bruke mye ressurser på denne saken, sier han til Halden Dagblad.

To branner tidligere
En 18-åring ble i slutten av juli siktet for å ha tent på to eneboliger i Halden. Ett av husene som ble forsøkt påtent ble så sent som i fjor høst tilgriset med hakekors og slagord som «Dra hjem».

Den siktede 18-åringen ble avhørt men ble ikke varetektsfengslet.

– Vi undersøker selvfølgelig om det kan være noen sammenheng med nattens brann. Men de to første brannene er gjort på tilsvarende måte og rammet familier fra samme opprinnelsesland. Den siste brannen er trolig påtent på en annen måte og har rammet mennesker fra andre opprinnelsesland, sier Hermansen til NTB.

Stor dramatikk onsdag kveld
Det var dramatiske minutter beboerne i bygården i Busterudgata var gjennom ved 23-tiden onsdag kveld da det begynte å brenne i første etasje i bygården. Flere personer hadde vanskeligheter med å komme seg ut. To personer måtte hoppe ut av vinduer, hvorav én ble lettere skadet etter fallet og ble sendt til sykehus.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.