Nødvendig med innvandrerparti?

En meningsmåling som Utrop gjorde i fjor før stortingsvalget viste at innvandrere ikke bare er opptatt av innvandringspolitikk. Økonomi og finanspolitikk er noe som innvandrere er like mye opptatt av som befolkningen generelt. – Det å anta an noen vil stemme på et parti bare på grunn av innvandringspolitikk er lite lurt. Dessuten er navnet […]

En meningsmåling som Utrop gjorde i fjor før stortingsvalget viste at innvandrere ikke bare er opptatt av innvandringspolitikk. Økonomi og finanspolitikk er noe som innvandrere er like mye opptatt av som befolkningen generelt.

– Det å anta an noen vil stemme på et parti bare på grunn av innvandringspolitikk er lite lurt. Dessuten er navnet ”innvandrerparti” ekskluderende, i motsetning til den danske versjonen ”minoritetsparitet” som kan romme andre minoritetsgrupper enn etniske, sier redaktør i Utrop, Majoran Vivekananthan.

– Det å samle forskjellige grupper fra flere kontinenter under ett og tilfredsstille flere av innvandrernes behov for å forbedre levekår kan være et av områder alle innvandrere vil være enige om. Men i forhold til Midtøsten-problematikken, forholdet mellom Pakistan, India og Kashmir, de forskjellige klanene fra Somalia osv blir ikke enkelt å takle. Det er her utfordringen ligger, mener han.

”Innvandrere i Norge har fått nok negativ oppmerksomhet og at det er på høy tid at både minoritets- og majoritetssamfunnet aksepterer nødvendigheten av Innvandrerpartiet i Oslo,” skriver partistifterne i en pressemelding.

– Å samle alle under ett er også svært positivt. Men ikke alt er som det skal være. Alle som ble valgt inn i det nye partiets styre, har indisk bakgrunn, og hvordan en slik sammensetning skal dekke alle etniske grupper er vanskelig å få svar på, sier redaktøren.